VG1 HOA fordyper seg

På slutten av skoleåret hadde Vg1HOA en fordypningsoppgave med ulike emner som dekket tema i fagfornyelsen. Oppgaven var veldig åpen så elevene stod fritt i å velge tema. Elever fordyper seg i selvvalgt tema - Klikk for stort bildeElever presenterer seg i selvvalgt tema Anita Håland

I år ble emnene bl.a bærekraft og gjenbruk. En gruppe hadde fokus på et nytt begrep som heter «To good to go».  Fokuset er å lage restemat av matvarer som er, blir, utgått på dato i nærmeste framtid. Elevene fikk masse mat fra Joker Byremo.
Gjenbruk; dongeribukse ble sydd om til vesker, trommel ble gjort om til bord, kopper til lysestaker, lyspærer til blomstervase osv. Det ble også laget pallesofa som ble malt rosa og pute som fikk nytt trekk av gardiner/sengesett osv. Gruppa sydde også fem puter til sofaen.

En annen gruppe hadde sådd peser og salat i små settekasser og der ble det også plass til et drivhus på toppen. Jordbær ble også plantet.

Et par andre elever hadde ryddet i gammelt garn og funnet strikkepinner og produsert sin egen genser og pannebånd. Fantasien og kreativiteten var stor blant elevene, så det var veldig gøy å høre hva de hadde jobbet med.

Oppgaven var veldig åpen og hadde rom for inspirasjon og motivasjon. Samtidig har hver enkelt gruppe lagt ned svært mye arbeid og dokumentert arbeidsprosessen med bilder og film. Elevene ga svært gode tilbakemelding om at dette var en gøy og lærerik oppgave, så vi kommer helt sikkert til å praktisere dette videre. Det et bare å begynne på VG1HOA.

Elever fordyper seg i selvvalgt tema - Klikk for stort bilde