Teknikk og industriell produksjon

Vg1 Teknikk og industriell produksjon

Kurset gir deg innføring i emner som er felles for en rekke yrkesfag. Etter at du har gjennomført vg1, kan du velge mellom en rekke videregående kurs. Fagene innen Teknikk og industriell produksjon utvikler seg stadig. Som skole jobber vi aktivt sammen med næringslivet for at vi skal være oppdatert på utstyr og metoder. Vi investerer jevnlig i nytt utstyr og undervisningsopplegg innen  bl. a. hydraulikk, pneumatikk og programmerbare systemer.

Elevene får praksis i bedrift en uke i Yrkesfaglig fordypning på Vg1

Vg2  Arbeidsmaskiner

Byremo videregående skole er alene i Vest-Agder om å tilby Vg2 Arbeidsmaskiner. Med arbeidsmaskiner menes de mest vanlige maskiner som brukes i landbruket og i anleggsbransjen. Disse maskinene har gjennomgått en rivende utvikling de siste årene. Elevene får både teoretisk og praktisk opplæring i vedlikehold og reparasjoner av alle typer maskiner innen landbruk og anlegg. Kurset gir en god og allsidig innføring i blant annet hydraulikk, elektro, motor, kraftoverføring, bremser, styring og sveising. Når du har fullført Vg2 Arbeidsmaskiner, er du kvalifisert til å utdanne deg som landbruksmekaniker eller anleggsmaskinreparatør. Utdanningen er allsidig og gjør deg attraktiv i flere fagretninger innen anlegg, og mekaniske områder. På Vg2 har vi stor fokus på hydraulikk samtidig som vi har satset på mye nytt programmerbart utstyr og forbrenningsmotorer som holder dagens miljøkrav.

Vi har et utstrakt samarbeid med næringen gjennom Yrkesfaglig fordypning som gjør at elevene får gode relasjoner til praksisplassen. De er ute i praksis en dag i uka.

Alle elever på Vg2 tilbys sertifisert dokumentert maskinførerkurs ved skolestart. Dette er frivillig, men en bra mulighet dersom man har tenkt å kjøre anleggsmaskiner i praksisperioder eller fritid.

av Døble, Oddmund Hennestad, publisert 3. mai 2013 | Skriv ut siden