Teknikk og industriell produksjon

Vg1 Teknikk og industriell produksjon

Kurset gir deg innføring i emner som er felles for en rekke yrkesfag. Etter at du har gjennomført vg1, kan du velge mellom en rekke videregående kurs. Vi tilbyr vg2 Arbeidsmaskiner her på Byremo. Helse, miljø og sikkerhet står sentralt i yrkene dette utdanningsprogrammet fører fram til. Det å arbeide etter prosedyrer og tegninger er svært viktig.

Vg2  Arbeidsmaskiner

Byremo videregående skole er alene i Vest Agder om å tilby vg2 Arbeidsmaskiner. Med arbeidsmaskiner menes de mest vanlige maskiner som brukes i landbruket og i anleggsbransjen. Disse maskinene har gjennomgått en rivende utvikling de siste årene. Elevene får både teoretisk og praktisk opplæring i vedlikehold og reparasjoner av alle typer maskiner innen landbruk og anlegg. Kurset gir en god og allsidig innføring i blant annet hydraulikk, elektro, motor, kraftoverføring, bremser, styring og sveising. Når du har fullført vg2 Arbeidsmaskiner, er du kvalifisert til å utdanne deg som landbruksmekaniker eller anleggsmaskinoperatør. Utdanningen er allsidig, elevene er blant annet svært attraktive for oljebransjen.

Elevene er normalt utplassert fra januar til april en dag pr. uke. Hver elev har da en god mulighet til å bli kjent med en arbeidsplass, knytte kontakter med et fagmiljø, og dermed lettere få seg en ønsket lærekontrakt. Organiseringen gir erfaringsmessig gode læreresultater.

av Døble, Oddmund Hennestad, publisert 3. mai 2013 | Skriv ut siden