Byremo vgs

Byremo videregående skole er en liten skole med et oversiktlig miljø. Dette er et godt utgangspunkt for å se og for å følge opp hver enkelt elev. Vi har mellom 110 og 130 elever. Vi har fokus på å finne ressurser hos den enkelte elev, og vi ønsker å skape opplevelse av mestring gjennom varierte undervisningsmetoder, prosjekter og utplassering.

Byremo videregående skole er en liten skole med et oversiktlig miljø.  Dette er et godt utgangspunkt  for å se og for å følge opp hver enkelt elev. Vi har mellom 110 og 130 elever. Vi har fokus på å finne ressurser hos den enkelte elev, og vi ønsker å skape opplevelse av mestring gjennom varierte undervisningsmetoder,  prosjekter og utplassering.

For å lære, og for å yte, er det viktig at elevene føler at de mestrer noe. At klassene er forholdsvis små, gjør at hver elev får en god mulighet til å utvikle seg selv gjennom læring og veiledning i et trygt og oversiktlig miljø.

Som en naturlig konsekvens av dette arrangerer vi i løpet av året ulike trivselstiltak som går på tvers av klasser og der også personalet er med. Det kan nevnes volleyballturnering, skidag, juleball og trafikkdag m.fl.

Skolen ønsker å fokusere på internasjonalisering. Gjennom praktisk deltakelse og læring i og utenfor skolen ønsker vi at elevene skal utvikle en internasjonal kompetanse. Se eget punkt om internasjonalisering.

Stikkord som kjennetegner skolen og uteområdet:
  • Høy standard på verktøy og utstyr i de mekaniske verkstedene og i produksjonshallen i byggavd.
  • Alle elever får tilbud om bærbar-PC og internett.
  • Mye nytt utstyr til fotografering og videofilming, eget rom med avansert redigeringsprogram.
  • Auditorium med  133 sitteplasser, profesjonelt multimedieanlegg og 2 prosjektorer for visning av film på storskjerm.
  • Prosjektorer og smartboardtavler  i klasserom.
  • Kantine med smakfull og god mat.
  • Bibliotek med fag- og skjønnlitteratur, aviser og tidsskrifter.
  • Uteomåde med sandvolleyballbane, gruslagt lysløype, laftet gapahuk og bålplass.
  • Idrettshall og svømmehall til bruk i kroppsøvingsundervisningen.

Skolen har et personale som besitter høy faglig kompetanse, og som er villige til å yte for å bevare en god og trygg arbeidsplass, samtidig som vi ser viktigheten av bidraget vi gjør i forhold til å gi ungdommen muligheten til å få en grunnutdanning i de indre bygder.