- Et luksusliv for 10-klassingene! - Et sosialt, lærerikt og morsomt slit for vgs-elevene!

Vi har jobbet med dette prosjektet i omtrent en måned. Vi har ringt rundt og spurt om folk ville stille opp gratis for å klippe, sminke, spraye, vokse og kna på våre potensielle skolevenninner. Mange syns det var flaut å ringe, mens andre gøyv på med friskt mot ? som dabbet av etter en del nedturer.

Noen sa ja med det samme, Eli Ågedal -massasje, Otta- håroppsett, Lena Haugland- hår og sminke, Ila Patel -terapeutisk massasje, Diana og Anne Kristine -ansiktsmassasje.

Det vi strevde mest med, var å få tak i frisører. Vi kom frem til at vi skulle legge om på stilen og heller kjøre jentekveld, med vekt på å ha det gøy og sosialt sammen, så da var det ikke så viktig å ha fullt opp med frisører o.l. Vi tror at det er vel så viktig å bli kjent som å gå fra stasjon til stasjon og bli stæsjet og stylet.

Men - helt uventet, gir Kristiansand Hudpleieskole beskjed om at de har lyst til å komme (Silje hadde ringt og spurt, men vi hadde gitt opp å få positiv respons)

Jentene i klassen ringte læreren (Berit) for å fortelle de gode nyhetene ? som ble målløs, men lykkelig! J De kom med 6 hudpleieelever og tok dette som en praksisdag hvor de fikk gjøre det meste av ting som de lærer; napping og voksing av bryn, farging av bryn og vipper, voksing av legger, sminke og dyprens. Det var lange køer for å komme inn på HS-rommet (som for anledningen virkelig så ut som en hudpleiesalong).

Det var minst kø på lista over de som vokset leggene. Silje og Berit hadde lengst hår, så de kvalifiserte. (de var jo for øvrig de tøffeste og felte ikke en tåre ? selv om det ble litt hyl og skrik fra Silje ;) og skuffende lite hyl fra Berit? ifølge elevene!)

Det var musikk og levende lys i alle rom ? avslappende på behandlingsrommene og partymusikk i Hønsehuset hvor det meste av kaklingen foregikk. Vi hadde satt fram spill på et bord, men det ble ikke så mye bruk for ? praten gikk uten ekstra hjelp.

Serveringen besto av fingermat som BUA-jentene hadde laget til. De var der sammen med oss og minglet og sørget for at fat og mugger var fulle. Det var tydeligvis populær mat å gå å knaske på ? uhøytidelig og godt!

Vi hadde fått håndklær og laken fra Byremoheimen og roser fra Siljes Blomster for å pynte opp, Flere av elevene har vært på handletur; Linn i Kristiansand, Anne Kristine i Eiken, Eli Kristin, Siv Irene og Anne på Byremo, vi fikk låne benk av Sandra på BU, så her har flere aktører vært delaktige i å sørge for et vellykket opplegg. Tusen takk til dere, alle sammen!

På forhånd hadde vi hintet til Nrk Sørlandet og Lindesnes Avis for å få litt positiv publisitet. Nrk informerte om jentekvelden på sørlandssendingen og sa at 10-klassejentene fra Åseral, Finsland og Byremo ungdomsskoler kunne glede seg til jentekveld. Dette var kommet utdanningssjefen for øre som sendte lykkeønskninger til oss via rektor.

Tor Erik Leland kom fra Lindesnes Avis, for å lage en reportasje om arrangementet. Han var den eneste hanen i hønseflokken ? som ellers var ?strictly for girls?. Han snakket med blant andre Anne Kristine og Eli Karin. De var begge 10-klassinger på arrangementet i fjor og Eli Karin ombestemte seg i forhold til skolevalg etter rekrutteringsstuntet for Byremo VGS! Det er viktig å legge vekt på det som alle elevene nevner som positivt; at vi er en liten skole hvor alle kjenner alle, hvor elevene blir sett av lærerne og får den hjelpen de trenger. Vi håper at disse tingene ble videreformidlet til 10-klassingene - og for øvrig resten av landsdelen for å bygge opp vårt gode renommé.

Det var 18 tiendeklassinger som fikk nye godt av luksusen ? tre fra Åseral og resten fra Byremo Ungdomsskole. I Finsland var det Trafikalt Grunnkurs, så derfra var det ingen som fant anledning til å komme. Tilbakemeldingene var at det var bedre enn de hadde forventet seg, at det var koselig laget til og at det var gøy å treffes på kveldstid. Mange har tenkt seg på HS neste år, så dette blir spennende!

Klokken ni begynte vi å rydde oss ut. Det gikk kjapt og nokså effektivt. En del jenter benyttet anledningen til å ta fotbad og ansiktsmasker siden de aldri fikk anledning til behandling hos hudpleierene. Om det ikke var profesjonelt, så var det i hvert fall gøy! Sånn er det når de uselvisk bare lot tiendeklassingene få alt hva hjertet begjærte, mens de selv sto til tjeneste.

De gjorde alle sammen en kjempejobb for å få dette til!! Tusen takk skal dere ha!!!

av Testbruker nye Vaf.no, publisert 23. november 2007 | Skriv ut siden