Informasjonsbrev til avgangselever

Hva skjer med PC-en når jeg slutter på skolen?

Håper du har vært fornøyd med PC-en! Programmene som er installert på PC-en benytter fylkets lisenskoder. Når du forlater vårt nettverk vil disse lisensene slutte å fungere etter cirka 70 dager. PC-en vil gi beskjed om at den ikke har lovlige lisenser og til slutt får du ikke logget på PC-en. Vi anbefaler derfor at du laster ned lisenskoder og oppdaterer PC-en til privat bruk. Dette bør gjøres etter at du er ferdig med eksamen, men før det er gått 70 dager etter at du har forlatt skolens nettverk.

Oppdateringen til privat bruk er gratis og er et tilbud til deg som har hatt elev-pc gjennom skolen.

Trenger du hjelp, kan du høre med en i klassen, før du tar kontakt med IT

Oppsummert:

- Følg informasjonen du får fra din skole angående hvor du kan oppdatere din PC.

- Oppdater PC-en din til privat bruk, etter siste eksamen og før du forlater skolen.

- Lisensene som ligger inne vil slutte å fungere etter ca 70 dager.

- Etter 31.desember vil det ikke være mulig å benytte seg av tilbudt.

Informasjonsbrev til avgangselever                                                                                    20. mai 2014

Hva skjer med PC-en når jeg slutter på skolen?

Trenger du hjelp, kan du høre med en i klassen, før du tar kontakt med IT

Oppsummert:

-          Følg informasjonen du får fra din skole angående hvor du kan oppdatere din PC.

-          Oppdater PC-en din til privat bruk, etter siste eksamen og før du forlater skolen.

-          Lisensene som ligger inne vil slutte å fungere etter ca 70 dager.

-          Etter 31.desember vil det ikke være mulig å benytte seg av tilbudt.

Hvordan oppdaterer jeg PC-en min?

Alternativ 1, anbefalt løsning.

Vi anbefaler at dette gjøres ETTER eksamen!!!

Det er laget en programpakke for din PC. IT-support på din skole har informasjon om hvor den er tilgjengelig gjort. Programpakken ligger på en USB minnepinne, som er til utlån og må leveres tilbake etter at du har oppdatert PC-en din. Prosessen tar cirka 20 min.

Før du setter i gang med å oppdatere PC-en:

1. Sørg for at du har backup av dokumentene dine. Kopier ut alle dokumentene til en alternativ lagringsplass, som USB minnepinne, eller en ekstern harddisk.
  2. Ha klar koden som trengs for å laste ned produktnøkkler. Koden står på informasjonsbrevet fra skolen.
  3. Sørg for at PC-en har strøm til å fullføre installasjonen (20 min)

Hvordan får jeg tilgang til mine lisenser

1. Logg inn på http://vaf.onthehub.com
  2. Velg “Sign In” øverst til høyre
  3. Følg veiledningen og opprett deg som bruker med koden som du har fått av skolen.
  4. Koden du har fått utlevert fra skolen varer frem til 31. desember, etter dette vil det ikke være mulig å laste ned lisensnøkler.
  5. Logg inn og bestill produktnøkkler, siden funger som en webbutikk, velg siste versjon av Microsoft Office og Microsoft Windows, velg norsk eller engelsk på språk. Gå til kassa. Se video her.. for mer informasjon.
  6. Produktnøkkler er gratis og du skal ikke betale eller legge inn betalingsinformasjon.
  7. Produktnøkkler må lagres som et verdipapir!
  8. Husk at nedlasting kun kan gjøres en gang!

Nå er du klar til å oppdatere PC-en

1. Ha Produktnøkkler som du har lastet ned tilgjengelig
  2. Sett inn USB minnepinnen
  3. Åpne denne i utforsker og velg LaunchMedia
  4. Welcome to the Task Sequence Wizard" – velg Next>Next
  5. Installasjonen starter og tar ca 15 minutter.
  6. Ikke avbryt installasjonen.

Etter installasjonen

1. Du må være koblet til Internett
  2. Trykk Windows tasten og skriv "System". ->  Start System
  3. Velg "Aktiver Windows" nederst.
  4. Angi produktnøkkelen din for windows
  5. Trykk Windows tasten og skriv "winword". -> Start Word
  6. I vinduet "Aktiver Office" må du velge "Angi en produktnøkkel i stedet" nederst i bildet
  7. Angi produktnøkkelen din for office

Alternativ 2

For deg som ønsker å laste ned programmene fra nettet og gjøre oppdatering på egen hånd, så kan siste versjon av operativsystem og Office lastes ned på samme side som lisensnøklene. Dette krever at du har kunnskap om hvordan du oppdaterer og installerer programvare på en PC. Du kan ikke regne med å få hjelp av IT-avdelingen på denne løsningen.

Lykke til!

IT avdelingen