Kåre Sindland på TIP presenterer her sin ferdige trykkluftsmotor. Den består altså av en veivaksel som blir drevet av et stempel som igjen blir drevet at trykkluft. Hvor mange kubikk motoren var på ville ikke Sindland ut med i fare for å havne i klørne på toll og avgiftsmyndighetene.

Den går rolig på benken og tøffer som en båtmotor. På spørsmål om den ikke går fortere svarer han at "jauda mi kan jo gi an foll gass". Da begynner benken å riste. Monsteret høres da ut som en trimmet moped.

Så hva skal motoren brukes til? "Nei tja kan jo sette på ei reim og så drive ei sag eller noe". Uansett bruk er motoren et flott stykke arbeid. Og bildene i denne artikkelen yter hverken motoren eller produsenten rettferdighet. Den bør oppleves i levende live. Alle delene har Sindland selv dreid og sveiset i verkstedet og han gjør oss opppmerskom på at tolereansen, det vil si nøyaktigheten, må være helt perfekt. Hvis ikke vil motoren lekkke luft og ikke fungere. Vi gleder oss videre til å følge med på hvilke andre tekniske vidundere  Sindland vil prodsere fremover.

av Døble, Oddmund Hennestad, publisert 21. mars 2014 | Skriv ut siden