STU var på studietur til Scarborough og Yorkshire fra 1.-6 juni.

Byremo Videregående skole har som mål å:
- øke forståelsen for - og bli kjent med andre kulturer, land og folk.
- gi elevene ved skolen et faglig utbytte og et sosialt fellesskap før, under og etter gjennomføringen av et internasjonaliserings-prosjekt.
- gjøre Byremo Vgs. til en enda mer attraktiv skole ved å dyktiggjøre oss på internasjonalisering og gi tilbud om internasjonaliserings-prosjekter etter oppsatt plan.
- i forbindelse med internasjonaliseringsprosjektet gi alle elevene
ved skolen tilbud om å bli med på tur for å besøke landet prosjektet omhandler.

Turen var en god mix av faglig og fornøyelser. Dag 2 var vi i Scarboroug og hadde forelesninger på engelsk på ærverdige Grand Hotel. Deretter var det tid for litt shopping før vi fikk omvisning på gamel Scarborough Caslte. Dagen ble avsluttet med spilleautomater og tivoli på Scarborough beach. Elevene var innlosjert hos vertsfamilier, de måtte pent finne veien hjem på egenhånd. Det gikk bra for alle.

Dag 3 var det tid for utflukt til York, kanskje en av Englands fineste byer. Her var det attraksjoner som York Dungeons. For lettskremte jenter fra de indre bygder ble det en skummel nok opplevelese. Deretter var det tid for å ta inn byen. Middelalderbebyggelse og en av Europas flotteste katedraler var klar for elevene. Det ryktes om at en og annen butikk også fikk besøk. På tirsdag kveld tok vi bussen ut til en gokartbane der vi fikk svidd av litt gummi.

Dag 4 var egentlig lagt opp som fridag men den gang ei. Geografilærer Oddmund så sitt stikk til å booke hele klassen inn på geologisk museum. En arkitektonisk perle og en flott opplevelse ifølge han selv. Elevene fikk med dette litt geologi før det var tid for is og handling. Etter lunjs var det gåtur til Scarboroughs "videregående skole". Her fikk vi omvisning av skolen, med mulighet for å hilse på skolens øgler. En blandet opplevelse for mange. Til slutt fikk vi en forelesning i grafisk design på engelsk. Det var spennende å følge opplegget til en "stu-klasse" i England. På kvelden var det tid for å møte engelsk kultur. Da tok vi turen på en pub der vi drakk ei kola før det var videre til butikken for å kjøpe en is.

Dag 5 var det utflukt til Withby og Flamingoland. Whitby er ei perle av en Engelsk fiskelandsby og hjembyen til captein James Cook, for de som lurte på det. Etter en kort tur i byen og tanking av brus og nistemat gikk turen videre til Flamingoland. Det er en fornøyelsespark og dyrepark i Yorkshire. Det ble mange turer i diverse karuseller. Været var ikke med oss denne dagen men humøret var da, som resten av turen upåklagelig. Etter en lang dag i buss var det hjem til vertsfamiliene for middag før vi avsluttet dagen med bowling.

Dag 6 var reisedag med tidlig avgang mot Manchester. På veien var det tid for å sover/ta inn det Engelske landskapet/la inntrykk for turen synke inn. Det har vært en flott tur med flotte elever som har vist seg fra sin beste side. En fin avslutning på skoleåret.

Hilsen Oddmund og Øyvind

av Døble, Oddmund Hennestad, publisert 20. juni 2014 | Skriv ut siden