Det har i de siste tider blitt jobbet iherdig med spader og grus foran skolens nye tilbygg. Redaksjonen ved skolens hjemmeside har vært på graveoppdrag og kan herved avsløre: Skolen får ny slåmaskin.

Det er Marcus Rødland som står som hovedansvarlig for prosjektet. Han har fått kyndig hjelp av bla. Thor Thomassen og Frank Meland, begge med solid erfaing fra industri og landbruk. Slåmaskinen, som i sine glansdager rullet bak blakken på solfylte dager og slo eng etter eng, var i en heller miserabel tilstand. For å gjøre ære på den gamle traverern har Marcus og hans lag demontert alle alle deler. Det var i følge Marcus ikke så lett etter flere tiår med rust. Men med varme og litt tålmodighet har de fått åpnet og smurt alle bevegelig deler. Men knivene har de låst, så dette er blitt en trygg installasjon. 

Slåmaskinen har også fått seg en tur innom Eiken Mek for sandblåsing og sprøytelakkering. Treverket er også kortreist og kommer fra Hamran Kjøkken. Etter full overhaling har Marcus og gjengen fundamentert og gjort klart for montering ved skolens inngangsparti.  Det bringer oss frem til idag der vi finner Marcus med pensel i hånda mens han gjør siste finpuss. Både slåmaskinen og Maruc smiler i sola. De har begge grunn til å være fornøyde.

av Døble, Oddmund Hennestad, publisert 8. juni 2015 | Skriv ut siden